این باکتریها عبارتند از: استرپتُکُ ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاری. در یک گرم ماست، حداقل 10 میلیون باکتری وجود دارد. این باکتریها باید در محصول نهایی زنده باشند. با یک بار مصرف ماست، این باکتریهای زنده در رودۀ ما حضور پیدا میکنند و در آنجا فعالیتهای تخمیرشان ادامه پیدا میکنند که این فعالیتها به هضم غذا کمک میکنند.
برای حاصل شدن محصولی به نام ماست، حضور این دو نوع باکتری ضروری است. به بیان دیگر، شیرهای تخمیرشده با انواع دیگر باکتریها (مثلاً بیفیدوس) نمیتوانند ماست نام بگیرند.
شیر سویا نمیتواند تبدیل به ماست شود زیرا باکتریها از لاکتوز برای تخمیر استفاده میکنند، لاکتوز قندی است که در شیر سویا وجود ندارد.
با گذشت زمان، کارآیی آنزیمی که باعث هضم لاکتوز میشود، قندی که در شیر وجود دارد، کم و کمتر میشود. به همین دلیل است که بسیاری از افراد بزرگسال و مسن برای هضم شیر مشکل دارند. و در نتیجه مصرف این محصول (شیر) برای بزرگسالان همراه برخی مشکلات نظیر دردهای شکمی، گاز، نفخ و حتی اسهال خواهد بود.
بنابراین توصیه می شود که این افراد به مصرف ماست روی آورند. در واقع، مصرف لبنیات باعث بروز این مشکلات نمیشود. این پدیده به حضور باکتریهایی نسبت داده میشود که به محض ورود به روده توسط بخشی از لاکتوز در فرآیند تخمیر رودهای مصرف میشوند. از سوی دیگر، ساختار ماست سرعت هضم و گوارش را افزایش میدهد و به آنزیمها، برای انجام مأموریت گوارش زمان بیشتری میدهد.
توجه داشته باشید که باکتریها، که پروبیوتیک هم نامیده میشوند، در موارد اسهال به جای شیر خصوصاً برای کودکان توصیه میشود. با کاهش خطرات سوءتغذیه، معالجه سریع تر خواهد بود.
ماست خواص غذایی بیشمار دیگری هم دارد. سرشار از پروتئین است، ضمناً کلسیم، فسفر و ریبوفلاوین (ویتامین B2 که برای تبدیل مواد غذایی به انرژی ضروری است) هم دارد.
علاوه بر طعم لذیذ و ساختار خوشایند، تازگی ماست هم بسیار جذب کننده است.
برای تناسب اندام،
انجام اعمال جراحی پلاستیک و زیبایی متنوع
Dr . Mojtaba Amiri | دکتر مجتبی امیری
آشپزخانه تشریفات خوشبختی برای مراسم میهمانی و عروسی
توصیه هایی مهم درباره لوازم آرایش