واریس چیست؟

واریس به گشاد شدن سیاهرگ‌ها گفته می‌شود. در این بیماری سیاهرگ‌های واریسی به صورت رگ‌های دراز، متورم و پرپیچ‌وخم و غالباً در سطوح درونی اندام تحتانی دیده می‌شوند.


واریس، شایعترین بیماری عروقی انسان است که حدود ۲۰-۱۰٪ جمعیت را مبتلا می‌کند. بیشترین میزان شیوع واریس در ن بین سن ۴۹-۴۰ سالگی برآورد شده‌است.

گاهی بیماری واریس با تلانژیکتازى اشتباه گرفته می شود. درنتیجه باید توجه داشت که رگ های قابل مشاهده روی سطح پوست به دو صورت دیده مى شوند:


۱_ وریدهاى واریسى: وریدهاى واریسى بزرگ تر بوده و به صورت برجستگی پرپیچ و خم در زیر سطح پوست دیده مى شوند. گاهی ممکن است فرد با التهاب ورید ها درد به همراه داشته باشد.


۲_ وریدهاى تارعنکبوتى(تلانژیکتازى): وریدهاى تارعنکبوتى، کوچک ترند و شبیه تارهاى عنکبوت به نظر مى رسند و رنگ آنها آبى یا قرمز است. این وریدها به سطح پوست نزدیک بوده و درد و تورم ندارند.


واریس چگونه به وجود می آید؟

وظیفه وریدها(سیاهرگ ها) بازگردانیدن خون بدون اکسیژن از اندام های بدن به قلب است تا قلب برای تامین اکسیژن مورد نیاز خون، آن را به شش ها بفرستد. سپس خون اکسیژن دار به قلب باز می گردد و از آنجا به سرخرگ آئورت پمپ شده و در نتیجه در سراسر بدن منتشر مى شود.


ورید هاى ساق پا کار دشوارترى دارند، زیرا باید خون را در مسیری طولانى، در خلاف جهت جاذبه زمین و فشار وزن بدن به جلو برانند. در وریدها دریچه هاى یک طرفه اى قرار دارند که کار آنها پیشگیرى از بازگشت خون به عقب است. اگر این دریچه ها نتوانند کار خود را به خوبى انجام دهند، خون به عقب باز می گردد و در وریدها تجمع می یابد. در نتیجه سبب تورم آنها مى گردد و واریش شکل می گیرد.


عوامل مؤثر در به وجود آمدن واریس

۱- تاریخچه خانوادگی

ضعف های ژنتیکی در دریچه ها از سنین جوانی وجود دارند. اگر بقیه اعضای خانواده تان دارای واریس باشند، احتمال بیشتری برای ابتلا وجود خواهد داشت.


۲- ایستادن یا نشستن برای مدت طولانی

جریان خون در زمانی که مدت طولانی در یک موقعیت باشید، کاهش می یابد و احتمال ابتلا به واریس را افزایش می دهد.


۳- سن

خطر واریس با افزایش سن زیادتر مى شود. زیرا رگ هاى خونى و عضلات پشت ساق پا که در موقع راه رفتن با فشار بر وریدها، بازگشت خون را به سمت قلب تسهیل مى کنند، با گذشت زمان ضعیف تر مى شوند. کمتر از ده درصد ن زیر ۳۰ سال و بیش از ۷۵ درصد ن بالاى ۷۰ سال به واریس مبتلا می شوند.


۴- جنسیت

ن بیشتر از مردان مبتلا به واریس میشوند. دلیل اصلی آن باردارى است. زیرا حجم خون و فشار شکمى در این دوران افزایش مى یابد و هورمون ها سبب گشاد شدن رگ هاى خونى مى شوند. هرچه حاملگى به پایان خود نزدیک مى شود، خطر واریس افزایش مى یابد.


۵- وزن

اضافه وزن به ویژه درنواحی اطراف شکم خطر ابتلا به واریس را افزایش میدهد. بصورتی که افرادی که اضافه وزن دارند  ۳۰% بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار می گیرند.


علائم واریس

واریس در ابتدا ممکن است باعث درد نشود و دارای علائم ظاهری از قبیل رگ هایی پیچ خورده که بنفش تیره یا آبی رنگ هستند و اغلب شبیه طنابی روی پاهایتان باشند.


زمانی که علائم و نشانه های دردآور رخ می دهند، ممکن است شامل موارد زیر باشند:


  • احساس سنگینی یا درد در پاها
  • سوزش، زوق زوق کردن، گرفتگی عضلات و ورم پاها
  • گرفتگی عضلات پا که معمولاً شب‌ هنگام رخ می‌دهد.
  • بیشتر شدن درد پس از نشستن یا ایستادن برای مدتی طولانی
  • خارش در اطراف یک یا چند رگ
  • تغییر رنگ پوست در اطراف رگ ها
  • بی‌قراری پا

mano واریس ,مى ,خون ,ها ,رگ ,شوند ,مى شوند ,به واریس ,ممکن است ,گردد و ,را بهمنبع

انجام اعمال جراحی پلاستیک و زیبایی متنوع

Dr . Mojtaba Amiri | دکتر مجتبی امیری

آشپزخانه تشریفات خوشبختی برای مراسم میهمانی و عروسی

توصیه هایی مهم درباره لوازم آرایش

نسخه پیشگیری از سرطان روده بزرگ

دکتر علی ستایش

درمان جراحی لیزر هموروئید یا بواسیر

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

فرزاد ملکی اطلاعات عمومی سایت قطب شرکت مشاوران کاوش معرفی کالا tiffanyzmxu89 Posto آژانس برندینگ ویلا عقیق یمنی عسل درجه یک